Fazuľku namočíme vopred večer, ráno ju varíme podľa pravidiel metabolicu, aby sme sa precízne zbavili škodlivých purín. Preto treba strukoviny do polievky pripravovať osobitne a až počas stolovania ich vložiť do horúcej polievky.
Spražíme základ polievky: olej, cibuľa, cesnak.
Pridáme očistenú a nastrúhanú tekvicu, podusíme a keď je hotová, zjemníme kokosovým mliekom. Polievku necháme čiastočne vychladnúť a tyčovým mixérom rozmixujeme na krémovú hmotu /žiada sa, aby polievka bola redšej krémovej konzistencie, lebo do nej vložíme ešte uvarenú strukovinu/.
Na záver dochutíme soľou, čiernym mletým korením a muškátovým orieškom.
Tip: Ako osvieženie použite nasekanú čerstvú petržlenovú vňať. Ja som nemala, tak som použila balzamikový ocot.