Rozmixujeme orechy a zmiešame ich spolu s ovsenými vločkami. V miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, ktoré do nich pridáme a poriadne premiešame, spolu s lyžicou medu. Ak treba, aby cesto poriadne držalo, pridáme trošku vody. Postláčame do hrudky. Rúru dáme rozohriať na 170 stupňov. Cesto dáme na dno korpusu a poriadne poutláčame tak, aby bolo pri krajoch trochu hrubšie. Tvaroh zmiešame s jogurtom, rozšľahaným vajíčkom a medom (ten môžeš pridať podľa chuti). Nanesieme polovicu krému na korpus a poukladáme naň cca polovicu nakrájaných jahôd. Na ne nanesieme zbytok krému. Necháme piecť 20 minút. Po vybratí necháme cheesecake vychladnúť.
Vegan verzia na korpus: 1 a 1 / 2 šálky ( 150 g ) kešu orechov, 1 / 2 šálky ( 120g ) jablkového pyré, 3 lyžice (30 g panenského kokosového oleja,1 / 4 šálky javorového sirupu alebo medu/agáve, 2 lyžičky citrónovej šťavy 1 / 2 lyžice čistého vanilkového extraktu, 1 lyžička škorice
Kešu oriešky namočte na noc do misky s vodou. Ďalší deň ich scedíme, opláchneme a vysušíme. Všetky ingrediencie na cheesecake rozmixujeme v mixéri úplne dohladka. Odložíme cheesecake hmotu bokom a pripravíme si cesto.