zeleninu si očistíme, časť mrkvy postrúhame na jemnom strúhadle, zbytok narežeme na kolieska. V hrnci rozohrejeme tuk, pridáme cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, potom pridáme mrkvu a všetko spolu restujeme asi 2 minúty . Mrkva dodá polievke farbu. Pridáme ostatnú zeleninu – na kolieska nakrájanú mrkvu, zeler alebo kaleráb, premytú šošovicu a všetko spolu chvíľu restujeme. Potom zeleninu so šošovicou zalejeme vodou alebo vývarom, ochutíme soľou a korením a varíme asi 10 minút. Ku koncu pridáme ružičky brokolice a varíme ešte asi 5 minút. Polievku odstavíme.
Tip: V 3 fáze si viete do polievky pridať aj hrsť ovsených vločiek na zahustenie ktoré necháme pod pokrievkou dôjsť 2-3 minútky ( ale potom k polievke už nejedzte žiadny chlieb).